Ook voor een theaterregistratie kun je bij Pelser Filmproducties aankloppen. Op 7 april 2017 organiseerde stichting Cubus hun jaarlijkse gala. Het thema was Big Data en dans. Met dat thema werd een zeer originele theatershow vertoond.

Still uit theaterregistratie Cubus

Ik mocht een theaterregistratie maken van deze avond. De optredens vonden gedeeltelijk achter een gaasdoek plaats. Daarom zien sommige beelden en wat ‘gazig’ uit. Het doek werd gebruikt voor projecties. De show werd van A tot Z opgenomen en als integrale versie gemonteerd. Daarnaast maakte ik een samenvatting. Deze kun je hieronder bekijken.

 

Benieuwd naar andere voorbeelden van evenement-registraties? Ga naar de pagina ‘Aftermovie zakelijk event laten maken’.

Theaterregistratie met 2 of meer camera’s

Graag maak ik een theaterregistratie met 2 of meer camera’s. Wanneer je namelijk met 1 camera filmt, moet je heel zeker zijn van een constant bruikbaar beeld. Een close-up is dan gevaarlijk. Dan is het eindresultaat qua beeld niet zo spannend. Met meerdere camera’s kun je 1 camera instellen op een totaalbeeld van het hele podium. Met andere camera’s kunnen close-ups gemaakt worden. De montage is dan natuurlijk meer werk (maar ook leuker). In mijn montagesoftware kun je makkelijk schakelen tussen verschillende cameraposities en gelijk monteren. Hierdoor kan ik veel tijd en dus kosten besparen. Bekijk hier de 2 camera-registratie die ik maakte voor cabaretier Rop Janze.

Stichting Cubus

Stichting Cubus is een samenwerking tussen Bossche ondernemers, publieke organisaties en Theater aan de Parade. De stichting heeft als doel cultuur en talentontwikkeling te ondersteunen. Cubus maakt dingen mogelijk die normaal buiten het bereik zouden blijven van ‘s-Hertogenbosch en het theater. Zoals bijvoorbeeld de komst van Earth Wind & Fire in 2016! Naast publieke optredens traden zij ook op tijdens het Cubus Gala 2016. Van dit gala als geheel maakte ik een videoverslag. Volg deze link om ook dit verslag te bekijken.

Klaas Pelser