Biggelaar Groen liet een jubileumfilm maken. Een bedrijfsfilm ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van haar huidige eigenaar. Er is veel actie bij Biggelaar Groen; bomen planten, bermen maaien, bladeren ruimen en nog veel meer. Videogeniek dus! Voeg daar veel afwisseling, drone-opnamen en een beetje humor aan toe en je hebt een super aantrekkelijke video.

jubileumfilm

Humor is leuk

Maar ook gevaarlijk. Je kunt als filmmaker de plank misslaan. Het resultaat is het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Een beetje humor past bij Biggelaar Groen en ontstond daarom vanzelf.

 

Afwisseling maak jubileumfilm aantrekkelijk

Werknemers in actie, verschillende interviews, een voice-over stem, drone-opnamen en natuurlijk muziek. De combinatie van deze zaken maken de video aantrekkelijk om naar te kijken. In het najaar van 2015 liep ik regelmatig mee met verschillende werkzaamheden in en rond Den Bosch. Daarna heb ik in het voorjaar van 2016 zowel met de directeur als met de werknemers interviews afgenomen. Ook is er een interview afgenomen met de oude eigenaren Frens en Mia van den Biggelaar. De interviews onderling plus de voice-over vormen één geheel; Ze vullen elkaar aan en reageren op elkaar. Daarvoor heb ik eerst werknemers geïnterviewd. Vervolgens heb ik gesproken met Frens en Mia. De huidige directeur, Roel Jansen, heb ik daarna laten reageren op uitspraken van zijn werknemers en de oud eigenaren. De voice-over is als laatst geschreven en ingesproken.

Drone-opnamen tijdens jubileum

Op 15 april 2016 werd het jubileum gevierd met een open dag. De eerste versie van de jubileumfilm werd vertoond aan het publiek. Ik maakte samen met een collega filmmaker drone-opnamen en luchtfoto’s tijdens de open dag. In de tweede versie van de jubileumfilm zijn de drone-opnamen verwerkt.

Ook interesse in een jubileumfilm? Neem contact op! Andere bossche videoproducties bekijken? Ga naar: “Bedrijfsfilm Den Bosch, videoproductie om de hoek”.

Klaas Pelser