Wat kost een bedrijfsfilm? Deze pagina geeft inzicht aan de hand van een aantal voorbeelden. Vertel over jouw videoplannen! Je krijgt dan direct feedback. Vervolgens maak ik een prijsindicatie op maat. Ben je ZZP-er en is je budget beperkt? Dan is een videopitch misschien iets voor jou.

Vergrootglas en label tbv kosten bedrijfsfilms

Wat kost een bedrijfsfilm? Deze pagina geeft inzicht aan de hand van een aantal voorbeelden. Vertel over jouw videoplannen! Je krijgt direct feedback. Vervolgens maak ik een prijsindicatie op maat. Ben je ZZP-er en is je budget beperkt? Dan is een videopitch misschien iets voor jou.

De genoemde kosten zijn voor het totale productieproces. Dit is dus inclusief zaken zoals scenario, apparatuur en synchronisatierechten voor de muziek. Meestal heeft de film nog enkele aanpassingen nodig nadat de opdrachtgever de film bekeken heeft. Ook de kosten van deze aanpassingen zijn inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten.

Kosten bedrijfsfilms met een budget vanaf €970,-

Al vanaf € 970,- kun je een “budget bedrijfsfilm” laten maken. Dit format bestaat uit één interview en videobeelden geschoten op één locatie. De opnamen duren 1 dagdeel. Van de beelden monteer ik vervolgens een video van maximaal 1:30 minuten. De prijs is inclusief muziek vrij van synchronisatierechten. Een goede uitbreiding op dit format is een tweede interview. Dat kost €210,- extra. De video hiernaast was onderdeel van een crowdfunding project. Volg deze link voor meer info over crowdfunding video.

Budget bedrijfsfilm appelboer

Kosten bedrijfsfilms voor Monuta € 1490,-

De video hiernaast is een samensmelting van een persoonlijk videoportret en een bedrijfsfilm. Er wordt ingezoomd op de persoon achter een bedrijf. Waarom doet hij wat hij doet? Hoe is het zo gekomen? Vragen waar de kijker erg benieuwd naar is. De kosten van een persoonlijk videoportret zoals hiernaast zijn € 1490,-. Eerst worden er samen met jou interview onderwerpen bepaald en een filmlocatie gezocht. De opnamen duren vervolgens 1 dag. Op die dag neem ik een interview af. Ook alle andere beelden worden dan geschoten. De muziek wordt in overleg uitgezocht.

Storytelling film Robert Landsman

Combineer interview met een voice-over stem vanaf €1965,-

Met een interview breng je authenticiteit en persoonlijkheid over. Een voice-over kun je heel goed sturen. Dat geldt voor de inhoud, de tekst, maar ook voor de tone of voice en bijvoorbeeld het tempo. Haal het beste uit je video door beide vormen te combineren. Door de afwisseling wordt de video bovendien dynamischer. Een video van 1:30 met interview en voice-over kost €1965,-. Daarvoor krijg je een complete film inclusief 1 dag filmen op 2 locaties. Ik combineer graag ‘echte’ beelden met animaties, zoals in de video hiernaast. Wil je dat ook? Neem dan even contact op over de meerkosten.

Notariskantoor over levenstestamenten

Projectfilm voor Gemeente ‘s-Hertogenbosch € 4600,-

Een video zoals hiernaast kost € 4600,-. Dat kan een film over een project zijn. Maar het kan ook een film zijn waarin een bedrijf als geheel gepresenteerd wordt. Ik schenk uitgebreid aandacht aan concept, scenario en tone of voice. De beelden worden in meerdere draaidagen geschoten. Interview, voice-over, animatie of bijvoorbeeld exclusief gecomponeerde muziek kan ik naar wens verwerken. In dit geval werden er bijvoorbeeld twee versies gemaakt: een engelstalige en een nederlandstalige.

Video duurzame stadsdistributie Den Bosch

Opbouw kosten bedrijfsfilms

De kosten van bedrijfsfilms zijn sterk afhankelijk van de complexiteit. Afhankelijk van het doel en je wensen kan een concept oneindig uitgebreid worden. De prijs van een video wordt onder andere bepaald door:

  • Conceptontwikkeling en scenario
  • Het aantal filmlocaties
/ de hoeveelheid filmdagen
  • De gewenste montagestijl
  • Inhuren van acteurs/ actrices
  • Toepassing van een voice-over ingesproken door een stemacteur
  • Muziekrechten/ exclusief gecomponeerde muziek
  • De filmduur
  • Special effects/ animatie

Videoproductie: zelf doen of laten doen

Zo, ik hoop dat je nu een goed beeld hebt van de prijs van een bedrijfsfilm. Maar kun je ook zelf aan de slag? Hoe maak je een keuze tussen ‘zelf doen’ en ‘laten doen’? En als je een video laat produceren, hoe gaat dat dan in z’n werk? De antwoorden vind je op de pagina ‘Bedrijfsfilm laten maken door videoproducent’.

Neem voor een vrijblijvend gesprek over kosten bedrijfsfilms contact op met Pelser Filmproducties. Of bekijk voorbeelden en maak kennis via de homepage.

Klaas Pelser

De genoemde kosten zijn voor het totale productieproces. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten.