Een videopitch (of video CV) is de videovariant van de bekende elevatorpitch; in 1 minuut vertel je voor de camera wat jou of jouw bedrijf uniek maakt. Je kijkt in de camera en doet je verhaal. Eenvoudig toch? Door de eenvoud  is een videopitch goedkoop te maken. Want laten we eerlijk zijn: een bedrijfsfilm is krachtig, maar ook duur. Of beter gezegd (in my defence): het kost veel geld omdat er veel werk in zit.

Beeld uit videopitch of video CV voor Het Succes

Voor ZZP-ers of kleine bedrijven

Grotere bedrijven verdienen een investering in een bedrijfsfilm snel terug. Voor ZZP-ers of bedrijven met een paar man personeel is dat lastiger. Voor hen is een videopitch een middel om toch een graantje mee te pikken van wat video allemaal te bieden heeft. Één van de belangrijkste voordelen van video vind ik persoonlijkheid en authenticiteit. Online kun je niet persoonlijker communiceren dan met video. En juist dat belangrijke voordeel is waar het in dit concept om draait.

Zelf doen of een videopitch laten maken?

Het kan allebei. Als je extra wilt besparen en het leuk vindt, dan doe je het zelf. Ik geef workshops die daar bij aansluiten. Heb je het snel nodig en moet beeld en geluid professioneel zijn? Dan kun je een videopitch beter laten maken. Ook als je met green screen of auto cue wilt werken is mijn advies om de productie uit te besteden.

Dubbele videopitch voor ‘Het Succes’

Hierboven kun je een leuk voorbeeld bekijken. Er zijn 2 pitches opgenomen, die ik in de montage met elkaar afgewisseld heb. Er is een green screen gebruikt en ik heb muziek, teksten en logo’s toegevoegd. Dit is natuurlijk een wat uitgebreidere video, maar ook zonder de extra’s kun je een goede pitch opnemen.

Video CV

Een video CV is een videopitch met een ander doel: in plaats van een bedrijf of product presenteer je jezelf als nieuwe medewerker. Val op tussen al die andere sollicitaties met een persoonlijke boodschap. Een video CV is bedoeld als aanvulling op je geschreven CV. Van het opdreunen van opleidingen en werkervaring zal je toekomstige werkgever immers niet blij worden.

De meest eenvoudige variant van een videopitch kost je €350,- excl BTW (wijzigingen voorbehouden). Wil je ook weten wat andere bedrijfsfilms kosten? Ga naar de pagina “Kosten bedrijfsfilms: een indicatie met voorbeelden”.

Klaas Pelser