In deze blog laat ik zien wat video voor woningcorporaties en woningstichtingen kan doen. Campagnes, evenementen, bewoners informeren en enthousiast maken, website, folders: de communicatie van woningstichtingen is breed. Woningcorporaties hebben de keuze om content zelf te maken of uit te besteden. Foto’s en bijvoorbeeld grafische vormgeving kunnen uitbesteed worden. Video ook. Wat voegt video voor woningcorporaties toe? Dat wil ik je laten zien met wat voorbeelden.

video voor woningcorporaties bijvoorbeeld bij rennovatie starterswoningen

Video’s activiteiten ‘Dag van het huren’ voor Zayaz.

Zayaz uit Den Bosch organiseerde verschillende activiteiten tijdens de ‘Dag van het huren’. Ze deelden bloembollen uit aan bewoners en TV tuinman Lodewijk Hoekstra kwam op bezoek. Hij gaf tips aan bewoners hoe je makkelijk en goedkoop je buurt groener kan maken. Samen met de bewoners werd er gelijk werk van gemaakt. Zayaz wilde graag een korte aftermovie van de dag. Daarnaast maakte ik een video waarin Lodewijk de tips deelt en uitlegt.

 

 

Animatie over de Energie Prestatie Vergoeding.

In deze video krijgen huurders van Woonlinie uit Zaltbommel uitleg over de Energie Prestatie Vergoeding. Huurders betalen een vergoeding voor duurzame maatregelen aan hun huis. Daarbij kun je denken aan zonnepanelen of een warmtepomp. Onder de streep scheelt het niks. Het is echter een ingewikkeld verhaal. Bovendien denken huurders dat ze meer moeten betalen, maar dat is niet zo. Reden dus om dit verhaal te verduidelijken.

Virtuele tour online bewoners portal voor Woonlinie.

Woonlinie heeft een online bewoners-omgeving gemaakt. Bewoners kunnen online allerlei zaken regelen. Als onderdeel van de introductie maakte ik voor woonlinie een video. De video vertelt wat ‘MijnWoonlinie’ is en geeft bovendien instructies over aanmelden en de mogelijkheden.

 

Video voor woningcorporaties: andere ideeën.

Omdat communicatie bij woningstichtingen zo divers is, kun je video in veel verschillende vormen gieten. Leg uit wat een EPV vergoeding nu precies is. Informeer over brandveiligheid. Leg uit waarom ventilatie zo belangrijk is. Interview bewoners over hun ervaringen met een nul op de meter woning of bereid bewoners voor op een ingrijpende rennovatie.

Werk je bij een woningstichting en wil je meer met video gaan doen? Ik help graag bij het vormgeven van je plannen.

Klaas Pelser.