Stockvideo in bedrijfsfilms

Stockvideo in bedrijfsfilms, een beetje fout misschien. Ik ben gewend alles zelf te schieten voor de films die ik maak. Bij de bedrijfsfilms die ik voor PTR Holland maakte, heb ik dat bewust losgelaten. Reden: kostenbesparing. Het toepassen van stockvideo in bedrijfsfilms is duur, maar in dit geval zou het veel duurder zijn geweest als ik bepaalde beelden zelf zou hebben gefilmd.

Één van de vier productfilms van PTR Holland

Kostenbesparing door toepassen stockvideo in bedrijfsfilms

PTR Holland levert een breed assortiment producten voor de scheepvaart en offshore sector. Ze wilden bedrijfsfilms laten maken waarin hun producten centraal staan. Om de juiste uitstraling over te brengen die de doelgroep aanspreekt, werd gekozen beelden en informatie van producten af te wisselen met beelden van schepen, havens, etc. Voor de opnamen van de beelden van schepen en havens die nu verwerkt zijn in de videos, had ik de wereld moeten afreizen, helicopter-opnamen moeten maken, zeeziekte moeten overwinnen, etc. Geen optie dus. Stockvideo was hier de juiste keuze.

5 bedrijfsfilms voor de prijs van 1

Dat is niet helemaal waar, maar wel bijna. PTR Holland koos ervoor één wat langere bedrijfsfilm te laten maken, waarin 4 productgroepen getoond worden. Een bedrijfsfilm van 5 minuten is voor gebruik op internet niet altijd handig. De kijker zal veel sneller beslissen een video van 1 tot 2 minuten te bekijken dan eentje met hetzelfde onderwerp van 5 minuten. Daarnaast is niet elke kijker geïnteresseerd in alle productgroepen die PTR Holland aanbiedt. Van elke productgroep is daarom een aparte korte video gemonteerd. Door de videomontage van de “lange” film slim te gebruiken, is dit relatief snel gebeurd en daardoor zijn de kosten van de kortere video’s zeer beperkt.

“Lange” bedrijfsfilm van PTR Holland

Ik help bij het selecteren van de beste stockbeelden. Daarna verwerk ik deze in de montage. Pelser Filmproducties levert ook veel andere diensten. Bijvoorbeeld camerawerk of voice-over. Benieuwd naar deze videoproductieservice? Volg deze link.

Klaas Pelser