Benieuwd wat videoproductie inhoudt? Of wil je een gedeelte van je videoproductie uitbesteden? Hieronder vind je een overzicht van een aantal videoproductieservice ‘s.

Interview tijdens videoproductie voor Monuta

Interview

“Pelser Filmproducties likes interview-style”. Interview in bedrijfsfilm heeft veel voordelen. Ik verwerk graag een vraaggesprek in de bedrijfsfilms die ik maak. Voorkeur in vorm en stijl hebben daar zeker mee te maken. Ik vind het gewoon mooi, leuk om te doen en ik heb er ruime ervaring mee. Een interview op video kun je ook als losse videoproductieservice bij mij afnemen. Een interview is echt, puur en persoonlijk. Het geeft in een bedrijfsfilm de mogelijkheid om non-verbaal te communiceren. Bovendien is het niet alleen belangrijk wat en hoe iets gezegd wordt, maar ook wie iets vertelt. Lees verder over interview.

Videoproductieservice Camerawerk

Pelser Filmproducties verzorgt ook camerawerk voor bedrijfsfilms. Film-, communicatie- of marketingbureaus huren mij in om beelden te schieten. Vervolgens gebruiken ze de beelden voor hun eigen producties. Ik film met de montage in het achterhoofd. Dus ruim voldoende maar nooit veel te veel shots. Bovendien staat een shot nooit op zichzelf. Het is altijd onderdeel van een verhaal. Als filmmaker ben ik altijd op zoek naar beweging. Bij sommige bedrijven kan dat een hele uitdaging zijn. Toch is er meestal wel actie te vinden. Als er onvoldoende actie is, dan zorg ik dat er op een creatieve manier actie in het beeld komt. Lees verder over camerawerk.

Videomontage

Het leggen van een puzzel, waarvan je de stukjes zelf gemaakt hebt. Dat maakt de videomontage van bedrijfsfilms leuk voor mij. De puzzelstukjes zijn dan de gefilmde beelden of een voice-over stem. Maar het kan ook muziek zijn of bijvoorbeeld animaties. Soms monteer ik voor andere producenten. Daarvan is het leuke dat je met oplossingen kunt komen waar een ander nog niet aan gedacht heeft. Videomontage kost relatief veel tijd. Vaak 2 keer zo veel als het camerawerk. Efficiënt en gestructureerd werken volgens een standaard werkvolgorde is dan extra belangrijk. Lees verder over videomontage.

Videoproductieservice voice-over

Tekst schrijven, stem kiezen, intonatie bepalen. Een voice-over of een commentaarstem, omvat meer dan je denkt. In een traditionele bedrijfsreportage zit meestal een (saaie) voice over, maar moet dat altijd? Nee natuurlijk niet! Een voice-over heeft echter wel een aantal handige pluspuntjes. Zo kun je met een voice-over efficiënter informatie overbrengen dan met een interview. Een voice-over mist natuurlijk wel wat persoonlijkheid. Maar waarom een keuze maken? Een combinatie van interview en voice-over is juist extra krachtig en het zorgt voor afwisseling in een video met een extra aantrekkelijke video als resultaat. Lees verder over voice-over in bedrijfsvideo.

Muziek

Muziek in film werkt als kruiden in een goed gerecht. Stiekem doet het meer dan je denkt. Zonder is er niet veel aan en er zijn duizenden variaties mogelijk. Het verschil tussen muziek voor bedrijfsvideo en kruiden is misschien het effect van het weglaten. Het ontbreken van muziek in een film heeft een duidelijk doel: stilte kan heel krachtig zijn. Er is veel keuze in stockmuziek voor bedrijfsfilms, maar je kun ook een stuk laten componeren.  Lees verder over muziek voor bedrijfsvideo.

Andere videoproductie diensten

Ook voor bijvoorbeeld de videoproductieservice concept en scenario kun je bij Pelser Filmproducties terecht. Heb je ambities om zelf aan de slag te gaan? Kijk eens rond in de video school blog van Vimeo.

Bekijk voorbeelden, orienteer je op de kosten of maak kennis via de homepage.

Klaas Pelser