Straatinterviews leveren spontane, grappige en eerlijke reacties op. Ook voor bedrijfsfilms kun je daar handig gebruik van maken. Uitvaartverzorger Monuta gebruikt interviews op straat om hun online uitvaartwinkel onder de aandacht te brengen.

Straatinterviews in Den Bosch

Straatinterviews

In opdracht van Monuta maakte ik video’s met straatinterviews. Het leuke is dat de kijker zich goed kan identificeren. Dat kun je nog verder aanscherpen door de locatie goed te kiezen. Ook kun je een bepaalde doelgroep opzoeken, bijvoorbeeld op een evenement.

Aansporen van de kijker met een teaser

Straatinterviews leveren veel leuke reacties op. Te veel soms, waardoor het lastig schrappen is. Hoe spoor je mensen online aan om toch een wat langere video te bekijken? Kort, korter, kortst is immers het credo, zeker op social media. Een oplossing is het maken van een teaser. Een korte clip van ongeveer 30 seconden, waarin je de kijker alleen nieuwsgierig maakt. Een teaser gaat dus niet in op het onderwerp. Aan het eind wordt verwezen naar de ‘echte’ video, waarin alle vragen die bij de kijker geplant zijn beantwoord worden.

Op pad met een kleine crew

In je eentje is het afnemen van straatinterviews erg lastig. Als cameraman moet je dan te veel tegelijk doen: concentreren op het gesprek, een volgende vraag bedenken en ondertussen allerlei techniek in de gaten houden zoals licht en geluid. Een grote crew met een regisseur, journalist, cameraman en geluidstechnicus schrikt mensen af (en is bovendien erg duur). Voor Monuta koos ik voor een kleine crew van 2 personen: een journalist die het interview afneemt en een zelfregisserende cameraman.

B2C of B2B?

Uitzonderingen daar gelaten zijn interviews op straat meer geschikt voor Business to Consumer dan Business to Business. Dus heb je een product of dienst en wil je die onder de aandacht van consumenten brengen? Neem contact met mij op voor een bedrijfsfilm met straatinterviews.

Op straat, op het werk of thuis, Pelser Filmproducties likes interview-style. Lees hier waarom ik vaak interview gebruik.

Klaas Pelser