Een crowdfunding video helpt ondernemers om hun financieringsplan te presenteren. Biologische fruitteler Toine uit het land van Maas en Waal heeft goed geboerd en daarom heeft hij kunnen investeren in nieuwe bomen en een nieuwe loods. Voor de investering in een koelinstallatie heeft hij gekozen voor crowdfunding. Met een crowdfunding video wil hij zijn plan persoonlijk toelichten.

crowdfunding video

Waarom een crowdfunding video?

Natuurlijk ga je geen bedrijfsgegevens presenteren in een video. Grafieken en tabellen kunnen beter op andere manieren getoond worden. Een investeerder wil meer dan cijfers. Hij wil ook een goed gevoel krijgen. Daarin is video erg sterk. Ik gebruik graag interview. Daarmee kun je als ondernemer een geldschieter ook non-verbaal overtuigen: hoe je iets overbrengt is soms belangrijker dan wat je zegt.

 

Budget bedrijfsfilm

Bovenstaande video is een budget bedrijfsfilm. Dat is een standaard format van Pelser Filmproducties. Daarmee heb je tegen lage kosten een goede bedrijfsvideo. Volg deze link voor informatie over kosten bedrijfsfilms. Het format houdt in dat ongeveer 4 uur gefilmd wordt op 1 locatie. Dat is inclusief 1 interview. Vervolgens besteed ik ongeveer 1 werkdag aan de montage. In het format zitten ook muziek en teksten of een logo in beeld als je dat wilt.

Wat is crowdfunding?

Publieksfinanciering wordt het ook genoemd. Heb je geld nodig voor de start van een bedrijf of een nieuw project? Het traditionele pad via de bank loopt soms dood, of je krijgt niet het volledige bedrag gefinancierd. Crowdfunding betekent dat meerdere particulieren jouw plan financieren. Een groot onderscheid met de traditionele manier van financiering is dat bij crowdfunding vaak een persoonlijk aspect komt kijken. Wordt jouw idee door de crowd als sympathiek gezien of maak je de wereld een stukje beter met jouw project, dan is de kans groter dat het slaagt. En juist die persoonlijkheid kun je goed overbrengen met video!

Denk je over crowdfunding of ben je bezig met een campagne? Aarzel niet om even contact op te nemen.

Klaas Pelser