Door de productie van een promo- en een instructievideo te combineren, kun je behoorlijk wat kosten besparen. Over het Roll-over systeem van carrosseriebouwer Van Holten uit Oosterhout produceerde Pelser Filmproducties twee video’s. Elk met een verschillend doel: allereerst een promotievideo om potentiële klanten op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met het product. Daarnaast een instructievideo met het doel gedetailleerde informatie over te brengen over de werking en bediening van het systeem.

 

Tijdens het filmen van de instructievideo, heb ik rekening gehouden met de promotievideo. Daardoor hoeven er voor de opnamen geen extra kosten gemaakt te worden. Op de kosten van de videomontage en de opnamen van de voice-over stem kon bespaard worden. Totaal komt dat neer op 50% besparing op de 2e video. Dus in dit geval heeft de promotievideo ongeveer de helft van de instructievideo gekost. Slimme oplossing toch?

Stijl en tempo instructievideo

Wanneer je beide video’s bekijkt merk je een groot verschil in tempo en stijl. In de instructievideo heb ik de tijd genomen om dingen uit te leggen. De kijker hoeft niet op het puntje van zijn stoel te zitten. Wanneer hij of zij de instructie gaat bekijken, dan is de interesse er al.

Innovatief ontwerp voor vervoer lange ondeelbare lading

Het roll-over-systeem van carrosseriebouwer Van Holten biedt de unieke mogelijkheid om ondeelbare lange lading overdekt en droog te vervoeren. Het systeem is ontwikkeld voor uitschuifbare opleggers. Het is leverbaar in elke lengte breedte en hoogte. Door de huif in z’n geheel naar voren of naar achter te rollen, ontstaat alle ruimte om te laden en te lossen. Het roll-over-systeem is een doordacht en beproefd ontwerp dat alle voordelen van een open wagen combineert met de voordelen van een huif.

Wil je meer weten over instructievideo en goede voorbeelden bekijken? Lees de pagina “Instructiefilm: zien is begrijpen”.

Klaas Pelser.