Energieke bedrijfsfilm voor Getron Transport Spijkenisse

Home>Bedrijfsfilm>Voorbeelden bedrijfsfilms>Energieke bedrijfsfilm voor Getron Transport Spijkenisse

Energieke bedrijfsfilm voor Getron Transport Spijkenisse

Getron Transport uit spijkenisse is gespecialiseerd in het vervoer van Carbon Black, een grondstof voor autobanden en exceptioneel transport. Bedrijfsfilms moeten een boodschap overbrengen. Met de input van de klant werd de essentie van de boodschap achterhaald. Het resultaat hiervan werd vertaald in een scenario. Het scenario werd verfilmd met onderstaand resultaat.

Filmen bij Pirelli Duitsland

De film werd in het najaar van 2011 in 5 dagen op 4 locaties geschoten. Voor de videoreferentie aan het eind van de film werd afgereisd naar Breuberg Duitsland in de buurt van Frankfurt. Pirelli heeft daar de grootste bandenfabriek van Duitsland. Er worden high performance banden geproduceerd voor montage onder Porsches en Ferrari’s. Hoofd inkoop Gerd Ripper wilde graag voor de camera een aanbeveling doen voor Getron Transport.

Mooie beelden

Industriegebied de Botlek, transport van een heimachine, specialistisch bulktransport. Eind oktober en begin november hebben we mooie beelden kunnen schieten voor de bedrijfsfilm die wij produceren voor Getron Transport BV uit Spijkenisse. Video is bewegende beelden. Omdat transport beweegt leent deze branche zich uitstekend voor video. Saaie beelden van bureau’s en computers voeren vaak de boventoon in menig bedrijfsfilm. In de film voor Getron zal dit zeker niet het geval zijn. Mooie transportcombinaties rijdend in een indrukwekkend decor zijn aantrekkelijk voor de kijker en vertellen het verhaal van Getron.

Shots vanuit de kofferbak

In de film is veel transport in actie te zien. Om de rijdende transportcombinaties goed in beeld te brengen zijn verschillende shots gefilmd vanuit de kofferbak. Hierdoor ontstaan zeer dynamische beelden; het onderwerp beweegt en de camera beweegt.

Voorbereiding, voorbereiding en een beetje geluk

Het maken van mooie beelden laten we niet aan het toeval over. Na het schrijven van het scenario is bekend hoeveel en welke beelden er gefilmd moeten worden. Om op een filmdag snel mooie en bruikbare beelden te kunnen schieten is een goede voorbereiding noodzakelijk. Wat is een goede locatie, hoe staat de zon daar, is het verkeer niet te druk? Naast dit soort praktische zaken moet een shot passen in de film. De verhaallijn en de continuïteit moet kloppen. Wanneer 2 filmdagen door elkaar gemonteerd moeten worden tot één film, helpt het als het weer op beide dagen hetzelfde is. Een beetje geluk is dus ook nodig.

Multifunctionaliteit door meerdere versies

Door 4 verschillende versies te maken met dezelfde beelden, kan de film op verschillende manieren ingezet worden zonder dubbele kosten. Getron heeft de beschikking over een engels en een nederlands gesproken webversie en een engels en nederlands gesproken versie aangepast voor vertoning op beurzen. Als eerst zal de film vertoond worden op “transport & logistics 2012” in Ahoy Rotterdam.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een bedrijfsfilm van uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

 

2018-08-28T15:34:04+02:00maart 7th, 2012|Categorieën: Voorbeelden bedrijfsfilms|Tags: , |