Pelser filmproducties adviseert bedrijven bij de opzet, uitbreiding en onderhoud van videomarketing. Omdat deze vorm van marketing steeds belangrijker wordt, krijgen wij ook steeds meer vragen over dit onderwerp. Om u snel een antwoord te geven volgen hieronder de meest gestelde vragen over videomarketing en bedrijfsfilms. Voor advies op maat kunt u natuurlijk altijd direct contact met ons opnemen.
Is het verstandig internetvideo te laten maken door één van onze medewerkers?
Ja, in veel gevallen wel. De bekendheid van een bedrijf op het internet (SEO) heeft baat bij een zekere regelmaat van het uitbrengen van internetvideo. Daarnaast raken klanten gewend aan deze regelmaat en zijn benieuwd naar de volgende “aflevering”. Je maakt een afspraak met de kijker. Het intern produceren van video voor het internet heeft natuurlijk nadelen. Meestal zal dit een neventaak zijn, waardoor de medewerker in kwestie geen specialist kan worden. Video is uitermate geschikt om een boodschap over te brengen. Wanneer deze boodschap ingewikkeld of erg belangrijk is, is er meer nodig dan cameratechniek en kennis van montage software. Een goed scrypt, kennis van licht en geluid, muziekkeuze, stemacteurs, enz. zorgen ervoor dat een boodschap doeltreffend overkomt.
We hebben onlangs een bedrijfsfilm laten maken. Wat is de volgende stap?
Werk aan de bekendheid van de film. Combineer de film met andere communicatie acties zoals bijvoorbeeld een digitale nieuwsbrief. Zorg dat de film gevonden kan worden op internet door een goede titel, omschrijving en tags toe te voegen wanneer de film op YouTube of Vimeo staat. Zet de film op uw homepage en stel uw relaties via verschillende social media kanalen op de hoogte. En als laatste; hou uw klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw bedrijf door met regelmaat korte video-nieuwsitems te maken. De bekendheid van een bedrijf op het internet (SEO) heeft namelijk baat bij een zekere regelmaat van het uitbrengen van internetvideo. Daarnaast raken klanten gewend aan deze regelmaat en zijn benieuwd naar de volgende “aflevering”. Je maakt een afspraak met de kijker.
Lees meer over het verspreiden van video content.
Onze relaties kijken weinig naar internetfilmpjes. Hoe zien zij toch onze film?
Uit onderzoek van Google en Forbes blijkt dat steeds meer beslissingsbevoegden zakelijke webvideo’s bekijken om zich te laten informeren. Het blijkt zelfs dat het bekijken van een video de voorkeur heeft boven het lezen van een webtekst. Vooral jonge beslissers (<40 jr.) laten zich informeren door video en gaan door het kijken van video over tot actie (contact opnemen t/m aankoop). Webvideo heeft dus de toekomst. Wanneer uw relaties niet naar internetfilmpjes kijken, zullen ze dat in de toekomst wel gaan doen. Maar ook voor die tijd kunt u wat doen om uw film onder de aandacht te brengen. Werk aan de bekendheid van de film. Combineer de film met andere communicatie acties zoals bijvoorbeeld een digitale nieuwsbrief. Zet de film op uw homepage en stel uw relaties via verschillende social media kanalen op de hoogte.
Wij krijgen ons werk via bestaande relaties en via via. Heeft webvideo voor ons zin?
Bedrijven die weinig of geen acquisitie hoeven te voeren bevinden zich natuurlijk in een luxe positie. Uitbreiding van uw activiteiten is dan een logische mogelijkheid. Webvideo kan daarbij helpen. Wanneer uitbreiding niet wenselijk is, dan heeft videomarketing in goede tijden weinig zin. De meeste bedrijven hebben echter op enig moment een slechte periode gehad en weten dat iets dergelijks in de toekomst weer kan gebeuren. Juist dan is het fijn om al andere kanalen aangelegd te hebben om werk binnen te krijgen.
Hoe bedenk je dan en goede werkend videoconcept? Bekijk de tips in de blog “De vorm van een video en videomarketing”.
Wat kan een kleine organisatie of zzp-er met videomarketing?
Ook organisaties met een klein budget kunnen aan videomarketing doen. Eén van de grote voordelen van video is de non-verbale communicatie. Mensen reageren op non-verbale signalen vaak onbewust meer dan op geschreven woorden alleen. Met een videopitch kunt u naast de tekstuele inhoud ook uw oprechtheid, passie of betrokkenheid communiceren. Ook kunt u op dezelfde manier uw klant over u laten vertellen in een testimonial.
Klaas Pelser