Natuurlijk heeft een notaris een stoffig imago. Dat een notariskantoor niet stoffig hoeft te zijn leerde ik tijdens de opnamen voor Notariskantoor Kampschöer. Maar niet iedereen kan zo’n kantoor op die manier meemaken. Hoe breng je dat gevoel dan toch over naar andere mensen?

Een frisse notarisfilm

Samen met Thijs Kampschöer zocht ik naar leuke notarisfilms in zijn regio. Die hebben we niet gevonden… Unieke kans dus om je te kunnen onderscheiden! Maar hoe dan precies? Thijs Kampschöer vond humor belangrijk, juist bij een film over een notaris. Door een beetje humor te combineren met 3 korte video’s in plaats van 1 lange en genoeg afwisseling tussen interview, voice-over en animatie, kregen we onderstaand resultaat.

Het doel van de video’s is de kijker wijzen op een aantal valkuilen. Dat hebben we gedaan aan de hand van 3 cases. Wanneer je op tijd naar een notaris gaat zijn veel problemen te voorkomen. Door het luchtige karakter van de video’s willen we bovendien de drempel verlagen om naar de notaris te gaan.

3 korte in plaats van 1 lange

Meerdere korte video’s maken in plaats van 1 lange is voor veel online toepassingen vaak een betere oplossing. Je publiek klikt eerder op een video van 1:30 dan op een video van 3:00, hoe mooi of goed de video ook is. Daarnaast kun je meerdere keren iets melden op social media, zonder in herhaling te vallen. Bovendien kun je veel beter een specifieke doelgroep aanspreken. Ook op je eigen site heeft het voordelen. Niet elke bezoeker landt op je homepage. Als je video alleen op de homepage staat, missen veel bezoekers dus je video.

Ik vind het mooi om interview te verwerken in video. Ook in de video’s over Notariskantoor Kampschöer zit veel interview. Nadeel is wel dat interview niet zo kort en bondig is als bijvoorbeeld een voice-over stem. Oplossing: meerdere korte video’s.

 

Door creativiteit en vooral een goede samenwerking tussen filmmaker en opdrachtgever is er altijd een leuke video te maken. Twijfel jij ook of jouw organisatie wel geschikt is voor een bedrijfsfilm? Laten we samen een mooi script schrijven! Klik hier om eerst nog even verder te lezen over bedrijfs animatiefilm.

Klaas Pelser