Met een bedrijfs animatiefilm kun je veel kanten op. Je kunt starten met een blanco vel. Creativiteit is de enige beperking. Het nadeel daarvan is dat je misschien niet weet hoe je moet beginnen. Welke stijl ga je gebruiken? Welke techniek past daarbij? Veel om te kiezen dus. Daarom ga ik je op deze pagina wat inspiratie geven aan de hand van voorbeelden.

2D bedrijfs animatiefilm ontwerp door De Ontwerppraktijk

Volledig geanimeerde 2D bedrijfsfilm

Hiermee bedoel ik een bedrijfs animatiefilm die van A tot Z geen ‘echte’ camerabeelden laat zien. Een heel fijn concept voor onderwerpen die lastig te vangen zijn met echt beeld. Bijvoorbeeld wanneer je een proces in een gesloten machine wilt uitleggen. Of als je bedrijfsadvies geeft en je jouw visie of proces wilt visualiseren. Ook is deze vorm erg effectief in het uitleggen van complexe zaken.

Animatie voor woningcorporatie samen met Jagthund en De Ontwerppraktijk

Combineer ‘echt’ met animatie in een bedrijfs animatiefilm

Hoewel het niet altijd te gebruiken is, vind ik dit zelf een leuke toepassing. Je kunt animatie in een bedrijfsfilm afwisselen met ‘gewone’ beelden en bijvoorbeeld een interview, maar beide tegelijk in beeld kan ook. Wat je ook kiest, met dit concept combineer je de voordelen van zowel echte camerabeelden als animatie: de authenticiteit en transparantie van beelden geschoten op locatie, de non-verbale communicatie van een interview en het overzicht en de losse sfeer van een geanimeerde infographic. Door ‘echt’ en animatie te combineren krijg je een dynamische afwisselende bedrijfs animatiefilm.

Moodfilm Good(s)factory

Instructie in een digitale omgeving

We weten allemaal dat nuttige relevante content werkt. Help je doelgroep, zonder direct iets te willen verkopen. Een software tutorial bijvoorbeeld. Of een instructie van een persoonlijke webomgeving voor klanten. Mensen worden blij van dit soort hulpmiddelen. Als basis kun je schermafbeeldingen gebruiken. Nog beter is om je scherm op te nemen als film. Dat kan bijvoorbeeld met Quicktime. Om er dan echt iets moois van te maken is het vaak wel nodig om de gaan animeren.

Virtuele tour online portal woningcorporatie

Pointcloudanimatie

Pointcloud animaties

Wat voor animaties? Een pointcloud is een digitale wolk van miljoenen meetpunten. Deze punten worden verzameld met meetapparatuur. Er worden zoveel punten vergaard dat de pointcloud een werkelijke situatie visualiseert. Het is een technisch verhaal, sorry, maar wel nuttig om hier te laten zien. Visualisatie is meestal niet het doel bij het maken van een pointcloud. Het hoofddoel is technisch. Het wordt bijvoorbeeld veel toegepast in de bouw. Een bestaand gebouw wordt dan ingemeten om een plan te maken voor een verbouwing. Maar met de meetresultaten kun je ook animaties maken en verwerken in een bedrijfs animatiefilm. Ik zal je nu niet verder lastig vallen over dit onderwerp. Klik hier wanneer je toch meer over deze techniek en pointcloudanimatie wilt weten.

Custom made bedrijfs animatiefilm

Door samen te werken met de grafisch vormgevers van De Ontwerppraktijk kan ik animatievideo’s helemaal op maat maken. We polsen jouw wensen. De ontwerppraktijk vertaalt dat naar een passende stijl. Met hun illustraties ga ik animeren. Script, stijl, voice-over stem, bewegingen, muziek en audio kunnen allemaal vanaf een blanco vel opgebouwd worden. Het resultaat is een unieke video.

Ga met een bedrijfs animatiefilm aan de slag, of bekijk vele andere manieren om een bedrijfsfilm te maken. Heb je een klein budget, maar wil je toch dat animatie-sfeertje? Maak zelf een prezi presentatie en laat mij dat in video-vorm gieten. Hier vind je meer info over de prezi video. Ik help je graag op weg!

Klaas Pelser.