een nucleaire titanic

Een boektrailer is een promo-video voor een boek. Schrijver Jeroen Meulman vroeg mij een boektrailer te maken voor zijn roman ‘Een Nucleaire Titanic’. We kozen voor een filmisch concept; een video alsof het een trailer van film zou kunnen zijn. De trailer van de verfilming van het boek!

 

Het boek ‘Een Nucleaire Titanic’

Irene is een single moeder. Ze houdt net het hoofd boven water en probeert ondanks haar problemen haar kroost zo goed mogelijk op te voeden. Albert, haar zoon, maakt voor school een werkstuk over kernenergie. Hij komt veel te weten over dit onderwerp. Misschien wel te veel. En dan gebeurt het ergst denkbare.

‘Een nucleaire Titanic’ gaat over een nucleaire ramp net over de grens van Nederland en België in het plaatsje Doel. De gevolgen zijn rampzalig en angstwekkend, maar ook realistischer en dichterbij dan veel mensen denken zegt schrijver Jeroen Meulman. Wat gebeurt er met onze nette Nederlandse maatschappij bij een dergelijke ramp? Een actueel thema, omdat de reactor in Doel onderwerp van politieke discussie is tussen België en Nederland. De reactor is afgeschreven en begint mankementen te vertonen. Hoe nauw neemt België het met de veiligheid?

Filmen in Doel België

Voor de boektrailer waren we op zoek naar post-apocalyptische beelden. Ironisch genoeg bleek juist het dorpje Doel hiervoor geschikt. Doel is een klein dorpje. Het telt maar enkele straten. Het dorpje is vrijwel verlaten. Dat heeft niks met de kernreactor te maken die op een steenworp afstand staat, maar met het feit dat er ruimte gemaakt moet worden voor het nabijgelegen havengebied. De bedoeling was dus om het dorpje in zijn geheel te slopen. Dat is tot nu toe nog niet gedaan, met als gevolg een vervallen verlaten dorp. Door deze unieke situatie is deze locatie erg geliefd bij fotografen en filmmakers.

Interesse in het boek? Volg deze link naar bol.com. 

Ook een boektrailer voor jouw boek? Neem contact met mij op!

Klaas Pelser