Een nadeel van een boodschap overbrengen via internet, is dat een mogelijke klant een stuk persoonlijkheid mist. Of je nu via twitter, linkedin of via je eigen website communiceert, jouw klant kan je niet zien. Hij kan je niet ontmoeten. Een opdracht moet je gegund worden en persoonlijk contact speelt daarin een grote rol. Door te netwerken “in real life” en mensen te bezoeken kun je jouw boodschap persoonlijk overbrengen en toelichten. Deze vorm van contact kost echter veel tijd. Door te investeren in een bedrijfsfilm, kunt je jouw communicatie persoonlijk maken zonder de mensen echt te ontmoeten en zo wat tijd winnen.

Non-verbale communicatie; Lichaamstaal en mimiek

non-verbale communicatie

Foto door: Eric McGregor

Video geeft de mogelijkheid te communiceren met lichaamstaal en mimiek. Mensen reageren op non-verbale signalen vaak onbewust meer dan op woorden alleen. Met lichaamstaal en gelaatsexpressie kan een mededeling in woorden vele malen krachtiger overgebracht worden. Non-verbale communicatie kan passie, betrokkenheid of oprechtheid overbrengen van jou of van een tevreden klant. Het heeft weinig impact wanneer je op je website schrijft: “Ons bedrijf onderscheidt zich door mensen met passie voor hun beroep. Wij zijn betrokken en oprecht”. Een bedrijfsreportage inclusief interview met een werknemer of goede klant, die deze zaken non-verbaal én verbaal communiceert, is krachtig en overtuigend.

Ook de inhoud van dit artikel zou beter overkomen wanneer het op de juiste manier in bewegende beelden vertaald zou zijn 😉

Waarom een bedrijfsfilm? Ontdek 9 andere voordelen van bedrijfsfilm. Non-verbale communicatie is maar één van veel redenen.

Klaas Pelser