Afbeelding uit film voor voorbeelden bedrijfsfilms

Film over Monuta Tilburg

Alvast even binnen kijken en kennis maken. Dat is het doel van deze video over het Monuta uitvaartcentrum in Tilburg. De kijker krijg info over de mogelijkheden bij een uitvaart. Eigenlijk hebben we 2 video’s gemaakt. Deze over het uitvaartcentrum en een persoonlijkere video over uitvaartondernemer Tom van Dijk. Door de productie te combineren, is er flink bespaard op de kosten! Bekijk ook het persoonlijke videoportret via deze link.

Voorbeelden bedrijfsfilms PGGM

Voor PGGM maakte ik een infographic video. In een infographic wordt informatie op een grafische manier gebracht. Vaak is het een combinatie van tekst en afbeeldingen of illustraties. Een metrokaart is een voorbeeld, maar ook een verkeersbord zou je een infographic kunnen noemen. In videovorm worden de mogelijkheden breder; tekst, afbeeldingen en illustraties worden dan vaak geanimeerd. Daarnaast kan er muziek of een voice-over stem aan toegevoegd worden. In infographicvideo’s worden vaak animatie’s verwerkt.

Video interview restauratie Teylers Museum

Wil je voordelen van een product of dienst over brengen? Het inzetten van een pakkend voorbeeld is een goed middel daarvoor. Zeker voor complexe producten of diensten. In onderstaande video is het inmeten van gebouwen de dienst en de restauratie van Teylers Museum het voorbeeld. Niet de aanbieder van de dienst maar de klant ligt in een interview zijn keuze toe. In dit geval is dat de architect. Teylers Museum is het best in stand gehouden publiekelijke 18e eeuwse kennisinstituut voor kunst en wetenschap ter wereld. Het is daarnaast tevens het oudste en eerste museum van Nederland.

Voorbeelden bedrijfsfilms Monuta

Voor uitvaartverzorger Monuta maakte ik verschillende storytelling video’s. Storytelling gaat over de mensen achter een bedrijf. In dit geval uitvaartondernemer Immanuel Livestro. Een persoonlijk verhaal. Een kijkje in de keuken. Zonder commercieel sausje met een brug naar de zakelijke informatie. Een uitvaartondernemer begeleidt nabestaanden. De periode vlak na het overlijden van een dierbare is erg ingrijpend en persoonlijk. Met een storytelling video kunnen nabestaanden vooraf op internet kennismaken met een uitvaartbegeleider.

Lees ook deze post over een lokale postbezorger met een uniek karakter en bekijk de video uiteraard!

Bedrijfsvideo in vele vormen

Wat zijn de mogelijkheden wanneer ik een bedrijfsfilm wil laten maken? Kan ik dat ook zelf? Wat komt er allemaal bij kijken? Op de pagina “Bedrijfsfilm, promoot en informeer met video” lees je de antwoorden.

Klaas Pelser