Film BAI Reset het Kruithuis

Het BAI (Bosch Architectuur Initiatief) organiseert in het kader van het jaarthema “reset the city” een prijsvraag. Deze vereniging zet zich in voor de ruimtelijke kwaliteit van Den Bosch en omgeving door een brede publieke discussie te bevorderen. Het thema van dit jaar heeft betrekking op het herbestemmen van gebouwen met een rijk verleden. De deelnemers van de prijsvraag moeten een idee aandragen voor een nieuwe functie van het Kruithuis in Den Bosch. Het doel is dat de verschillende ontwerpen inspiratie genereren voor toekomstige ontwikkeling van het kruithuis en het omliggende terrein.

Pelser Filmproducties is actief sponsor van het BAI en maakte een korte filmproductie waarin architect Sander Penners vertelt over de prijsvraag en de inmeettechnieken die daarvoor werden ingezet. Het BAI heeft een speciale website met alle informatie over de prijsvraag Reset Kruithuis. In de onderstaande film vertelt Sander Penners over het project en de meetwerkzaamheden.

Nieuwe lasertechnieken voor het Kruithuis

Bouwstudio PelserHartman ondersteunde de initiatieven van Het Bosch Architectuur Initiatief door het kruithuis en omliggend terrein volledig in te meten met de nieuwste inmeettechnieken. Dit was nodig omdat er weinig goede tekeningen zijn van het kruithuis en omgeving. Vervolgens maakten zij alle tekeningen op basis van de 3D-meetdata uit de laserscanners.

De echte werkelijkheid in beeld met de 3D-Truview

PelserHartman maakte een true-view van alle laserscans. Iedereen kan het kruithuis nu 3D bekijken via de site vanPelserHartman meet-tekenwerk en zelf de maten meten die men wil weten. De afbeelding hieronder laat een stukje uit de truviewer zien. Het lijkt op een foto maar het is toch echt de meetdata oftewel de pointcloud.