Voor Maas International maakte Pelser Filmproducties een promofilmpje van hun onbemande espresso & sandwich bar.

promofilmpje

Micaffè Express, Espresso & Sandwich bar

Micaffè Express is een concept van Maas International. Zij bieden bedrijven een zelfbedienings shop aan, zorgen voor de installatie en exploitatie. De sandwich bar wordt bij bedrijven intern geplaatst. De bar wordt niet permanent bemand. De klant kan zelf uitzoeken en betalen. Het personeel van Micaffè Express vult enkel aan en maakt schoon.

Promofilmpje Micaffè Express

Om dit concept aan klanten te kunnen presenteren zijn twee promofilmpjes gemaakt. Een bezoek aan de sandwich bar werd in scène gezet. De look & feel wordt overgebracht en de kijker ziet hoe bijvoorbeeld het afrekenen werkt.  Een lange versie is gemaakt om te gebruiken in live presentaties bij klanten. Het korte promofilmpje hierboven is bedoeld voor internet. Door nieuwe beelden in het promofilmpje te verwerken, kan voor prospects zelfs een versie op maat gemonteerd worden.

Camerawerk met “Silder”

Met een slider kun je de camera in één strakke rechte lijn bewegen. Het is een alternatief voor een cameradolly op rails, zoals dat bij speelfilms gedaan wordt. Voor een slider heb je veel minder tijd op de set nodig, maar heeft qua beweging beperkingen.

2012 09 - 12177 614x238

Het promofilmpje van Micaffè Express leende zich goed voor opnamen met een slider. Het geeft dynamiek aan statische shots van de shop, zoals close-ups van producten. De beweging van de slider in de beelden versterkt ook de tone-of-voice die past bij deze promofilm. In de film zie je veel horizontale maar ook verticale slides. Het eindshot is geen zoom maar een slide!