Het Bosch Architectuur Initiatief zet zich in voor de ruimtelijke kwaliteit van Den Bosch en omgeving door een brede publieke discussie te bevorderen. Elk jaar worden de activiteiten van het BAI geïnspireerd door een thema. Dit jaar is dit “reset the city”. Dit thema heeft betrekking op het herbestemmen van gebouwen met een rijk verleden.

Educatieproject

Net als vorig jaar organiseert het BAI dit jaar een educatieproject voor scholieren uit het middelbaar onderwijs. In het kader van het thema “reset the city” is gekozen om scholieren na te laten denken over de herbestemming van de watertoren aan het hinthamereinde in Den Bosch. Scholieren mogen een nieuwe functie voor de watertoren bedenken en vervolgens moet er een ontwerp gemaakt worden. Om scholen en leerlingen te informeren over het project is er een website speciaal voor dit doeleind opgezet. Op deze site kunnen scholieren en docenten een film bekijken waarin ze kennis maken met de watertoren

Complete productie door KPFP

Voor het BAI verzorgde Klaas Pelser Filmproducties de complete productie van deze voorlichtingsfilm. In de film wordt het educatieproject van het BAI geintroduceerd. De stijl van de film sluit aan bij de doelgroep; scholieren van het middelbaar onderwijs.

Er is voor gekozen enkele BAI leden zelf te laten acteren in de film. Hierdoor heeft de film een extra persoonlijke touch gekregen. Jasper Dekker, Theo Mathijssen en Saskia van Heerde van het BAI, die alledrie te zien zijn in de film waren zeer enthousiast over het resultaat. Het feit dat ze zelf in de film optreden als spreker was natuurlijk wel wat onwennig, maar de 3 BAI leden konden daar goed doorheen kijken tijdens de bespreking van de ruwe montage.