De Tuin United

Stichting de tuin united heeft een verrassend plan ontwikkeld. Het terrein van De Heus in Den Bosch wordt omgetoverd in een industrieel stadspark. De initiatiefnemers van de tuin united zien in deze locatie een ideale plek voor kunst, cultuur en groen. Het wordt een plaats waar opgetreden en gefeest wordt, maar waar ook ruimte is voor rust en gewerkt kan worden in moestuinen.

Mengvoederfabriek De Heus

Eind 2013 vertrekt mengvoederbedrijf De Heus uit Den Bosch. De Heus laat een terrein met een rijk industrieel verleden achter. Maar dankzij de initiatieven van de tuin united zal het er niet stil worden.

Inspiratie voor de tuin united en de plannen

Het initiatief voor de tuin united is genomen door een groep enthousiaste mensen. Ze komen alle uit de wereld van kunst en cultuur in Den Bosch. Jan van de Putten, Paul van Seeters, Eric Alink, Theo van de Zande, Erica Haffmans en Marc Eysink Smeets hebben zich laten inspireren door De Tuin Der Lusten van Jeroen Bosch, stadsprojecten in onder ander New York en Milaan en het boek Utopia van Thomas More. Net als De Tuin Der Lusten van Jeroen Bosch wordt de tuin united een drieluik. Het terrein wordt namelijk verdeeld in drie zones; een zone voor optredens en feesten, een zone voor bezinning en een zone voor het normale leven waar onder andere groente verbouwd zal worden. Het fabrieksterrein moet het toneel worden voor de herdenking van het 500-ste sterfjaar van Jeroen Bosch in 2016 en voor 2018eindhoven culturele hoofdstad.

De tuin united en haar partners

Om de plannen verder in te vullen en uit te voeren werkt de tuin united samen met verschillende partners. Ook Pelser Filmproducties is partner. Wij ondersteunen de stichting met het maken van videomateriaal voor promotiedoeleinden. De tuin united is constant op zoek naar nieuwe partners. Ondersteuning kan op zeer verschillende manieren. Zo verzorgt Bouwstudio PelserHartman de technische tekeningen voor de gebouwen en het terrein. Deze tekeningen dienen als basis voor de bouwkundige uitvoering van de plannen. Omdat bestaande tekeningen niet voldoende waren is het terrein en de gebouwen volledig 3D ingemeten met laserscan-technologie. Volg deze link voor meer info over PelserHartman en de 3D laserscanning van De Heus. Bezoek de site van de tuin united wanneer u een idee heeft voor de invulling van de plannen of wanneer u op een andere manier wilt helpen. Bekijk hieronder de film die wij produceerde voor detuin-united.